3 Ağustos 2016 Çarşamba

Giriş

             
 
Asr-ı Saadet döneminden bu yana, 'Mehdi konusu' İslam aleminde her zaman büyük önem taşıyan hayati bir konu olmuştur. İman edenler, Müslümanların yaşadıkları sıkıntılara, yeryüzünde hüküm süren inkara dayalı düşünce sistemlerinin, haksız ve adaletsiz uygulamaların, dünyada süregelen savaş ve çatışmaların hep Hz. Mehdi (as)'ın vesilesiyle son bulacağını umarak, bu mübarek şahsın kendi yaşadıkları yüzyıllarda gelmesini beklemiş, bunun için Allah'a samimiyetle dua etmişlerdir. Ancak elbette Hz. Mehdi (as)'ın gelişini beklemek, hiçbir gayret göstermeden atalet içinde yaşamak değildir. Tam tersine Hz. Mehdi (as)'ı aşkla ve şevkle bekleyen, onun vesile olacağı güzelliklere katkıda bulunmak için vargücüyle çaba gösterir. Bu yüzden Mehdiyet Müslümanların imani heyecanını ve şevkini güçlendiren bir konudur.

Peygamberimiz (sav)’in hadislerinde, Ashab-ı Kiram döneminden itibaren Müslümanların hasretle Hz. İsa (as) ve Hz. Mehdi (as)'ın gelişini beklediklerinden ve Allah'tan, 'bu tarihi dönemde yaşayanlardan olmayı dilediklerinden' bahsedilir. Hatta Hz. İsa (as) ve Hz. Mehdi (as) dönemine yetişebilmek için yaşlıların 'Allah'tan genç olmayı istedikleri' haber verilir. Hadislerde ayrıca Peygamberimiz (sav), o dönemde yaşayacak olan müminlere, 'karda sürünerek de olsa Hz. Mehdi (as)'ı bulup ona uymaları'nı bildirerek, bu kıymetli asra yetişenlere, Allah'ın bu lütfuna layık olmaya çalışmalarını öğütlemişti
İbni Ebi Şeybe ve Nuaym b. Hammad Fiten isimli eserde, İbni Mace ve Ebu Naim ise İbni Mes'ud'dan tahric ettiler. O dedi ki:
"... O Mehdi arza sahib olur ve kendisinden önce baskı ve zulümle dolu olan arzı adaletle doldurur. SİZDEN O'NA KİM YETİŞİRSE, KAR ÜZERİNDE SÜRÜNEREK OLASA DA GELSİN, O'NA KATILSIN. Zira O Mehdi'dir." (Ahir Zaman Mehdisi'nin Alametleri, Celalettin Suyuti, s. 14)
"Onun Mehdi'nin zamanında, BÜYÜKLER "KEŞKE BEN KÜÇÜK OLSAYDIM", KÜÇÜKLER DE "KEŞKE BEN BÜYÜK OLSAYDIM" DİYECEKLERDİR." (El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamet-il Mehdiyy-il Muntazar, s. 48)  (Kitab-ul Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 17)
"… HATTA YAŞAYANLAR (KENDİLERİNDE BULUNAN NİMETLERİ GÖRMELERİ İÇİN) ÖLÜLERİN DE HAYATTA OLMALARINI TEMENNİ EDECEKLERDİR."  (İmam Şa'rani, Ölüm-Kıyamet-Ahiret ve Ahir zaman Alametleri, s. 437)
Yüzyıllardır İslam dünyası için bu kadar büyük önem taşıyan bu tarihi müjdenin gerçekleşmesine çok az bir zaman kalmıştır. Allah'ın izniyle içerisinde bulunduğumuz bu yüzyıl, 'Hicri 1400'ler – inşaAllah 'Mehdi Yüzyılıdır'. Asırlardır insanların hasretle bekleyip, çıkışı için ümitle dua ettikleri 'Hz. İsa (as) ile Hz. Mehdi (as)'ı inşaAllah yakın tarihte göreceğiz'. Bu yüzyılda yaşayan, bu tarihi şahısların çıkışını hasretle, ümitle, şevkle bekleyen samimi Müslümanlar inşaAllah Hz. İsa (as) ve Hz. Mehdi (as)'ın yardımcılarından, dostlarından, yakınlarından olabilme şerefine erişebileceklerdir. Yeryüzündeki dinsiz akımlara karşı yürütecekleri fikri mücadelelerinde, tüm dünyaya İslam ahlakının yayılmasında, İslam dünyasının birlik olmasında, Hıristiyan dünyasının Kuran'a ve hak dine tabi olmasında inşaAllah Hz. İsa (as) ve Hz. Mehdi (as)'ın destekçilerinden olabileceklerdir.
Beyaz Cicekler Guvercin Kus Kafesi
Peygamberimiz (sav)’in hadisleri, büyük Ehl-i Sünnet alimlerinin, yaşadıkları yüzyılların kutupları, müceddidleri, müçtehidleri olmuş kıymetli İslam alimlerinin tüm açıklamaları ittifakla içerisinde bulunduğumuz bu yüzyıla işaret etmektedir. Yine bu kaynaklarda belirtilen 'Ahir Zaman Alametleri' olarak bilinen hemen hemen tüm olaylar, aynı hadislerde 'bir tesbihin taneleri gibi birbiri ardınca' sözleriyle ifade edildiği gibi arka arkaya gerçekleşmiş durumdadır. Dünyada hemen her gün yaşanan gelişmeler içerisinde bulunduğumuz dönemin 'Ahir Zaman' olduğunun ve 'Hz. İsa (as) ve Hz. Mehdi (as)'ın bu çağda ortaya çıkacaklarının ve onların vesilesiyle yaşanacak kutlu dönemin yaklaştığının' habercisi niteliğindedir.
Günümüzde bu gerçek artık, bu konuyla ilgilenen ya da ilgilenmeyen herkes tarafından bilinmekte; yerli ya da yabancı tüm televizyonlarda, radyolarda, sohbet programlarında, gazete ve dergilerde, konferanslarda, internet sitelerinde herkes Hz. Mehdi (as) konusundan bahsetmektedir. Kuşkusuz ki bu da Hz. Mehdi (as)'ın yine hadislerde bildirilen ve gelişini haber veren çok önemli bir işarettir:
"MEHDİ ZUHUR EDER, HERKES SADECE O'NDAN KONUŞUR, O'NUN SEVGİSİNİ İÇER ve O'DAN BAŞKA BİR ŞEYDEN BAHSETMEZLER." (Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 33)
Bu kitabın hazırlanma amaçlarından biri, hem Hz. İsa (as) ve Hz. Mehdi (as)'ı heyecanla bekleyen Müslümanların hem de bu konuyu merak eden tüm insanların, en doğru bilgilere ve en güvenilir, sahih kaynaklara ulaşabilmeleridir. Peygamberimiz (sav)’in, asırlar boyu titizlikle nakledilerek günümüze ulaştırılan kıymetli hadislerinde bu mübarek şahıslar hakkında verilen önemli haberleri öğrenebilmeleridir. Bu vesileyle Müslümanlar, İslam dünyası ve yeryüzündeki tüm insanların huzuru için büyük önem taşıyan bu önemli gelişmeleri daha yakından takip edebilecek ve bu tarihi olaylara daha hızlı ve güzel bir şekilde hazırlanabileceklerdir.
Peygamberimiz (sav) hadislerinde, 'Hz. Mehdi (as)'ın, yaşadığı asrın en güzel ahlaklı insanı olacağını' bildirmiştir. Ahlakının ise Peygamber Efendimiz (sav)’in ahlakına benzeyeceği haber verilmiştir. İman eden bir insan için, böyle üstün ahlaklı, mübarek bir şahsın kendisiyle aynı dönemde yaşaması Allah'ın çok büyük bir lütfu, ikramıdır. Her Müslümanın kendi yaşadığı dönemde, 'dünyanın en güzel ahlaklı insanı' olduğunu bildiği bir insanı araması, bulmaya çalışması gerekir.
Allah'ın seçip beğendiği böyle üstün iki kulunun (Hz. İsa (as) ve Hz. Mehdi (as)'ın) birden aynı dönemde yaşamaları müminler için büyük bir rahmettir. Bu kitapta yer alan bilgiler de, Allah'ın izniyle Müslümanların bu büyük rahmeti ve Allah'ın bu güzel müjdelerini çok daha iyi kavramalarına ve İslam ahlakının yüzyıllar sonra gelecek olan hakimiyetine çok daha güzel bir şekilde hazırlanmalarına vesile olacaktır.
Mor Cicek Guvercin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder